chaniapress.gr
ΑΓΡΟΤΙΚΑΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΧΑΝΙΑ

Δήμος Αποκορώνου: Υπογραφή σύμβασης για τη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας

20230731 111212

Υπογράφηκε σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ», μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του ανάδοχου εργολάβου Δρακάκη Ιωάννη νόμιμου εκπρόσωπου της εταιρίας ΔΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε. Εργολαβικές Επιχειρήσεις, παρουσίατης Προϊσταμένης των Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελίας Καστρινάκη, ποσού 2.733.000,00 € προ έκπτωσης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών».

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Αποκορώνου και αφορά εργασίες βελτιώσεις των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των σχετικών δρόμων, οδοστρωσία και ασφαλτικά. Οι παρεμβάσεις αφορούν σε 18 δρόμους συνολικού μήκους 13.423μ. Δήμου Αποκορώνου.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου δήλωσε ότι με το συγκεκριμένο έργο βελτιώνονται οι συνθήκες πρωτογενούς παραγωγής σε μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή που προσδιορίζεται από δενδρώδεις καλλιέργειες, δημιουργείται στήριξη της ανάπτυξης στον συνδυασμό παραλιακού και ορεινού τουρισμού – αγροτουρισμού με τη διευκόλυνση της παραγωγής και τη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, βελτιώνεται το εισόδημα του ντόπιου παραγωγού και δημιουργούνται θετικές προϋποθέσεις διάθεσης των τοπικών προϊόντων σε τουριστικές και αγροτουριστικές μονάδες της περιοχής. Ακόμα, αναβαθμίζεται η κάθε περιοχή και βελτιώνονται οι συνθήκες ασφάλειας ενώ παράλληλα μειώνονται οι φθορές των κινούμενων οχημάτων.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου δήλωσε ότι προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να συγκρατήσουμε τον πληθυσμό στην ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας ένα καλύτερο κλίμα επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα και διευκολύνοντας την πρόσβαση αποκλειστικά στα σημεία που δημιουργούν εισόδημα προς αυτούς στην περιοχή, με σύγχρονη αποφυγή της περαιτέρω επέκτασης των υποδομών σε βάρος του τοπίου.

Related posts

Στοχευμένες δράσεις του Δήμου Χανίων για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς – Επεκτείνεται με 23 νέα σημεία το δίκτυο σταθμών τροφής-νερού

Δίκτυο Ενημέρωσης

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης

Δίκτυο Ενημέρωσης

Eκτός σχολικών αιθουσών πολλοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί – Η αγωνία για τις τοποθετήσεις και η δύσκολη διαδικασία της μετακίνησης (vid)

Δίκτυο Ενημέρωσης

Leave a Comment