chaniapress.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θύμα αστυνομικής βίας ο φερόμενος νεκρός από ανακοπή στα Χανιά

17 Astynomikos.jpg

Φωτογραφίες από «λίμνες αίματος», «σμπαραλιασμένα γυαλιά» και «τραύματα στο κεφάλι» επικαλούνται οι καταγγέλλοντες
Θύμα άγριας αστυνομικής βίας καταγγέλλουν συγγενείς ότι είχε πέσει ο Κώστας Μανιουδάκης, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια ελέγχου στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), κοντά στις Βρύσες Αποκορώνου Χανίων.

Η είδηση που είχε δημοσιευτεί την επόμενη μέρα ανέφερε την ανακοπή ως αιτία θανάτου του 58χρονου, όταν κλήθηκε να προσεγγίσει σημείο που υπήρχε αστυνομικό μπλόκο στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου. Ωστόσο, τόσο ο γιος του Αναστάσης, όσο και ο αδερφός του Πέτρος Μανιουδάκης κατηγορούν το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων (ΤΑΕ) ότι ξυλοκόπησαν και έδεσαν πισθάγκωνα με χειροπέδες τον άτυχο άνδρα, με αποτέλεσμα να μην αντέξει και να πάθει ανακοπή. Αναφέρουν μάλιστα ότι υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων ότι τον κλωτσούσαν στο κεφάλι και στο σώμα, ενέργειες που απεκρύβησαν από την αστυνομία.

Μάλιστα, ο γιος του Κώστα Μανιουδάκη κάνει μία συσχέτιση με το έγκλημα στον καταπέλτη του Blue Horizon, σημειώνοντας ότι προσπάθησαν «να δημιουργήσουν ακόμα μία ιστορία ενός ατυχούς περιστατικού, όπως θα συνέβαινε με τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη, αν δεν υπήρχε το βίντεο από την δολοφονία του».

Όπως αναφέρουν οι καταγγέλλοντες, για την υπόθεση έχει κατατεθεί μήνυση, ενώ γίνεται λόγος και για φωτογραφίες από «λίμνες αίματος», «σμπαραλιασμένα γυαλιά» και «τραύματα στο κεφάλι», ενώ η ιατροδικαστική εξέταση δεν αναφέρει σημάδια από ξυλοδαρμό, παρά μόνο ότι ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

efsyn.gr

Related posts

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης – Ομιλητής στο 1ο Hellenic Water Forum

Δίκτυο Ενημέρωσης

Επεκτείνεται και αναβαθμίζεται το Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας: Υπέγραψε τη σύμβαση για τη μελέτη ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης

Δίκτυο Ενημέρωσης

Επιβολή διοικητικών προστίμων λόγω μη τήρησης μέτρων πυρασφάλειας στα Χανιά Κρήτης

Δίκτυο Ενημέρωσης

Leave a Comment