chaniapress.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΤΟΥΡΙΣΜΟΣΧΑΝΙΑ

Αυξημένη επισκεψιμότητα στο Φαράγγι Σαμαριάς

εικόνα Viber 2023 09 15 13 02 59 933.jpg

Ο Σεπτέμβριος διαχρονικά κατέγραφε τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών

Αυξητική είναι η τάση επισκεψιμότητας στον εθνικό δρυμό Σαμαριάς παρά το γεγονός ότι το διάστημα κατά το οποίο παρέμεινε ανοιχτός ήταν συρρικνωμένο όσο ποτέ άλλοτε. Ο Σεπτέμβριος διαχρονικά κατέγραφε τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών ενώ και φέτος παρά τις δυσμενείς συγκυρίες, το ρεύμα των περιπατητών δεν επηρεάστηκε. Σε ημερίδα του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής χθες, στο Κέντρο Αρχιετκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά, για την πράσινη επιχειρηματικότητα σε προστατευόμενες περιοχές, έγινε λόγος για μια από τις πιο δύσκολες σεζόν για τον εθνικό δρυμό.

φαραγγι σαμαριας

Ο προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς κ. Αντώνης Μπαρνιάς εξήγησε ότι «η χρονιά κύλησε σύμφωνα με τα φυσικά φαινόμενα που ζήσαμε .Είχαμε μια περίοδο έντονου καύσωνα, διάρκειας 10-15 ημερών και είχαμε και το τραγικό περιστατικό του τραυματισμού του περιπατητή από τον σεισμό που ανάγκασε το σύστημα να κλείσει για να παρακολουθηθεί η μετασεισμική ακολουθία. Έτσι χάθηκε μια σημαντική περίοδος. Παρόλα αυτά η επισκεψιμότητα έχει μια ανοδική τάση».

φαραγγι σαμαριας

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που έχει αναλάβει τα τελευταία δύο χρόνια την διαχείριση του δρυμού, προχωρά σε απαραίτητες παρεμβάσεις ανάλογα με τις ανάγκες προστασίας του. «Ο Οργανισμός προστατεύει το χώρο από τους επισκέπτες και όχι τον άνθρωπο και φυσικά γίνονται παρεμβάσεις καθημερινά είτε είναι μικρές παρεμβάσεις διαχείρισης είτε μεγαλύτερης κλίμακας έργα» συμπλήρωσε ο κ. Μπαρνιάς.

φαραγγι σαμαριας

Στην ημερίδα του ΟΦΥΠΕΚΑ στο Μεγάλο Αρσενάλι για τις προστατευόμενες περιοχές και την πράσινη επιχειρηματικότητα, παρουσιάστηκαν ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στο μοναδικό φυσικό πλούτο του φαραγγιού της Σαμαριάς. Η σκηνοθέτης κ. Κατερίνα Μπικάκη τόνισε πως «ο εθνικός δρυμός Σαμαριάς και η ευρύτερη περιοχή των Λευκών Ορέων, είναι ένας πλούτος της Κρήτης. Πρέπει να τον διαφυλάξουμε αλλά και να τον προβάλουμε. Εκεί υπάρχει μια επικίνδυνη ισορροπία. Μέσα από την παραγωγή των βίντεο μας δόθηκε η ευκαιρία να αποτυπώσουμε το φυσικόκάλος και τον πολιτισμικό πλούτο που αναπτύσσονται σ αυτές τις περιοχές».

φαραγγι σαμαριας

Στο ισόγειο του Κέντρου Αρχιετκτονικής της Μεσογείου λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας, αφιερωμένη στον εθνικό δρυμό Σαμαριάς. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό οδοιπορικό που καταγράφει τη μοναδικότητα του φαραγγιού, του τοπίου που το περιβάλλει και των ανθρώπων του.

Related posts

Κρήτη: Και τρέχουν και δεν φοράνε ζώνη και κράνος οι οδηγοί

admin

Χανιά: “Αυτές τις ημέρες” – Βιωματικό εργαστήριο προφορικής ιστορίας, από τα “Ανοιχτά Πανιά”

Δίκτυο Ενημέρωσης

Στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο οι συνταξιούχοι

Δίκτυο Ενημέρωσης

Leave a Comment