chaniapress.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΧΑΝΙΑ

Δ. Αποκορώνου: Αίτημα χρηματοδότησης για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς

αρχείο λήψης 2023 12 15t113853.821

Στην υποβολή επικαιροποιημένου αιτήματος χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στην χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, προχώρησε ο Δήμος Αποκορώνου.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 201.782,72 ευρώ, που ως κύριο στόχο έχει τη σωστή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου και την αντιμετώπιση κρουσμάτων επιθέσεων σε ανθρώπους,  περιστατικών θανάτωσης ζώων από ασυνείδητους και ατυχημάτων από διερχόμενους οδηγούς.

Συγκεκριμένα, αφορά στην προμήθεια οχήματος περισυλλογής και φροντίδας αδέσποτων ζώων το οποίο θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη μεταφορά των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο καταφύγιο. Επίσης θα διαθέτει κλουβιά διαφόρων μεγεθών για την προσωρινή διαμονή των ζώων, ζυγαριά κτηνιατρική και σετ πρώτων βοηθειών για την καταγραφή των πρώτων στοιχείων των περιθαλπόμενων ζώων. Ακόμα η προτεινόμενη πράξη αφορά στην προμήθεια κατάλληλων αναγνωστών σήμανσης ζώων συντροφιάς καθώς και την προμήθεια λοιπού πάγιου εξοπλισμού που είναι αναγκαίος για τη συμμόρφωση των δήμων με τις υποχρεώσεις τους, όπως αυτές απορρέουν από το ν.4830/2021.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Κουκιανάκης δήλωσε : “ Ο δείκτης πολιτισμού ενός τόπου εξαρτάται άμεσα και από τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα, γι’αυτό συνεχίζουμε εμπράκτως να αναβαθμίζουμε την παροχή υπηρεσιών περισυλλογής, περίθαλψης, στειρώσεων και υιοθεσιών για τα αδέσποτα  του Δήμου μας και ευχαριστούμε όσους συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. “

ΠΗΓΗ:https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/chania/aitima-xrimatodotisis-gia-tin-diaxeirisi-adespoton-zoon-syntrofias-apo-ton-dimo-apokoronou/

Related posts

Σύνοδος Οικουμενικού Πατριαρχείου: Αποφάσισε την αφαίρεση οφφικίων από δύο αρχιμανδρίτες στα Χανιά

Δίκτυο Ενημέρωσης

Χανιά: Ξυλοδαρμός άνδρα στο κέντρο της πόλης

Δίκτυο Ενημέρωσης

Διακοπή νερού στην περιοχή Κουμ Καπί: Στις 4/1/2024

Δίκτυο Ενημέρωσης

Leave a Comment