chaniapress.gr
ΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΧΑΝΙΑ

Δ. Καιρίδης από Χανιά: “Έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους που δεν διαθέτουν δομές φιλοξενίας μεταναστών”

ΚΑΙΡΙΔΗΣ 768x508 1

Στα Χανιά βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης. Στο επίκεντρο της επίσκεψης του κ. Καιρίδη βρίσκεται το αυξανόμενο «κύμα» αφίξεων μεταναστών στα νότια παράλια της Κρήτης, το τελευταίο διάστημα, το οποίο προβληματίζει κυβέρνηση και τοπικούς φορείς. Είναι ενδεικτικό πως σήμερα τα ξημερώματα, μία ακόμα επιχείρηση διάσωσης 74 μεταναστών έλαβε χώρα στα ανοικτά της Παλαιόχωρας Χανίων.

Ο υπουργός, ο οποίος συνοδεύεται από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Γιώργο Αλεξανδράκη και στελέχη του Υπουργείου και του Λιμενικού, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη και τους αρμόδιους για θέματα φιλοξενίας των μεταναστών αντιδημάρχους. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι βουλευτές Χανίων της Ν.Δ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και Σέβη Βολουδάκη.

Ο υπουργός έκανε αναφορά στην τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή και θα ψηφιστεί άμεσα, η οποία αφορά στην έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων, που δεν διαθέτουν δομές φιλοξενίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Καιρίδης, με σκάφος του Λιμενικού, θα μεταβεί στη Γαύδο, προκειμένου να ενημερωθεί από την δήμαρχο Λίλιαν Στεφανάκη για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις αυξημένες ροές μεταναστών στα νότια της Κρήτης.

Αύριο, Τρίτη, 2 Απριλίου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναμένεται να βρεθεί στο Ηράκλειο.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μανδακάκη

Πηγή: http://www.ertnews.gr

Related posts

Airbnb | 16 προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Δίκτυο Ενημέρωσης

Μεσαρά: Παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο 22χρονος που πυροβόλησε τον 29χρονο Νίκο

Δίκτυο Ενημέρωσης

Σύλληψη στα Χανιά για 1200 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και καπνού

Δίκτυο Ενημέρωσης

Leave a Comment