chaniapress.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΧΑΝΙΑ

Με Ενημερωτικό Περίπτερο συμμετείχε η ΔΕΔΙΣΑ στο Φεστιβάλ Γης 2023

Aporimatofora Dedisa 3

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)] στο Φεστιβάλ Γης-Άνθρωποι και Προϊόντα, που ξεκίνησε την Τετάρτη 26 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 στο προαύλιο του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων.

Στο πλαίσιο του θεσμού, η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) συμμετείχε με δικό της Ενημερωτικό Περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο, όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με την ανακύκλωση, τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση τη σημασία της πρόληψης, τις διαδικασίες και τα προγράμματα διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων που λειτουργούν στα Χανιά, καθώς και για τις δραστηριότητες της ΔΕΔΙΣΑ και τις υπηρεσίες του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης & Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) και του Χ.Υ.Τ. Χανίων.

Τα στελέχη της υπηρεσίας είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις με τους πολίτες, καθώς παράλληλα διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση και τσάντες επαναχρησιμοποίησης. Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η ενημέρωση σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση και τα συστήματα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) των στερεών αποβλήτων που λειτουργούν στα Χανιά, καθώς και των νέων συστημάτων που θα ξεκινήσουν.

Στο περίπτερο βρέθηκαν και ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, και ο Αντιδήμαρχος Νικηφοράκης Ιωάννης όπου συζήτησαν με τον κόσμο που ενημερωνόταν για τη σημαντικές δράσεις της ΔΕΔΙΣΑ, στη διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους πολίτες καθώς και τους διοργανωτές, οι οποίοι συνέβαλαν στην επιτυχή οργάνωση του θεσμού.

Related posts

Αναβολή στη δίκη για το θάνατο της 48χρονης μητέρας – Είχε τραυματιστεί από απορριμματοφόρο του Δήμου

Δίκτυο Ενημέρωσης

Ορθή επανάληψη/Νέο σπότ Ημιμαραθώνιος Κρήτης!

Δίκτυο Ενημέρωσης

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Χανίων

Leave a Comment