chaniapress.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΧΑΝΙΑ

Το «Χανιώτικο Καρναβάλι 2024 στη Σούδα» έρχεται στις 10 Μαρτίου γεμάτο χρώματα, εκπλήξεις και διασκέδαση – Τελετή Έναρξης: Σάββατο 2 Μαρτίου

Kentriki Haniotiko Karnabali Sti Soyda 2024

Το Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα επιστρέφει και φέτος, πιο δυναμικό από ποτέ για 32η φορά, με πολλές και διάφορες δράσεις και αποκορύφωμα τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024.

Η επίσημη ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησαν στο Δημαρχείο Χανίων εκπρόσωποι των διοργανωτών, κηρύσσοντας και επίσημα την έναρξη της φετινής αποκριάτικης γιορτής.

Το Χανιώτικο Καρναβάλι που για ακόμα μια χρονιά, διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Ένωση Επιχειρηματιών Σούδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, φέτος έχει ως κεντρικό θέμα του «τις ομορφιές της φύσης».

Η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, στις 18.00, στην πλατεία Σούδας με την Άφιξη του Βασιλιά Καρνάβαλου, τον μάγο MAGICRIS επί σκηνής που υπόσχεται να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο ονείρων, ενώ στις 20:00 οι Freaktones θα δώσουν τον ρυθμό στη μεγάλη γιορτή με μία ξέφρενη συναυλία. Οι εκδηλώσεις για τις Απόκριες, θα κορυφωθούν την Κυριακή 10 Μαρτίου, με τη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στη Σούδα, όπου θα ξεκινήσει στις 15:00 από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Σούδας και διασχίζοντας την πόλη, θα καταλήξει στην Πλατεία για το μεγάλο πάρτι που θα ακολουθήσει.

«Το Χανιώτικο Καρναβάλι για ακόμα μια φορά δίνει ραντεβού στη Σούδα και αυτή τη χρονιά χωρίς αλκοόλ» επισήμανε ο χωρικός Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Σούδας Μιχάλης Τσουπάκης, ενώ προσκάλεσε μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή των Αποκριών «για να διασκεδάσουμε, να περάσουμε καλά, με προσοχή και ασφάλεια».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Ένωσης Επιχειρηματιών Σούδας, Μάριος Γελασάκης ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους συνδιοργανωτές του καρναβαλιού και επισήμανε πως μέσα από την ομάδα “Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα New” στο Facebook, οι πολίτες μπορούν να βρουν λεπτομέρειες, όλες τις ομάδες καθώς και όλους τους τρόπους συμμετοχής.

«Καλωσορίζουμε για 32η φορά το Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα και περιμένουμε μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουμε μαζί και με την όμορφη παρέλαση» ανέφερε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας, Ηλίας Φραγκιαδάκης

Για «μια ξεχωριστή ευκαιρία για όλους μας να δραπετεύσουμε για λίγο από τους συνήθεις ρυθμούς της καθημερινότητας, να χαρούμε, να εκφραστούμε σε  μια γιορτή γεμάτη φωτεινά χρώματα, ενέργεια και χαρά» έκανε λόγο προϊσταμένη Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κατερίνα Τζομπανάκη. Τέλος η ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Χανίων σε θέματα Παιδείας, Άννα Νεμπαυλάκη απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους μαθητές να δηλώσουν συμμετοχή.

Για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τη διοργάνωση, αλλά και δηλώσεις συμμετοχών και ομάδων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6934839490 (Μάριος Γελασάκης) και 6946644529 (Ηλίας Φραγκιαδάκης). Η συμμετοχή των μικρών Χανιωτών θα γίνεται και μέσω των σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Νομού Χανίων.

Related posts

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στα Χανιά με εκλεκτή παρέα! Επισκέφθηκε το περίφημο «Μοναστήρι του Καρόλου» – Ο κοσμοπολίτης κομμωτής που χτένιζε την Κάλλας, τη Λόρεν, την Μπαρντό (φωτό – βίντεο)

Δίκτυο Ενημέρωσης

Παροχή συνδρομής σε χειριστή κωπήλατης λέμβου στα Χανιά

Δίκτυο Ενημέρωσης

Χανιά:Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα εντός του Δήμου Σφακίων

Δίκτυο Ενημέρωσης

Leave a Comment