chaniapress.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΧΑΝΙΑ

Χανιά: «Πλημμύρισε» από μαθητές το Λούνα παρκ ανακύκλωσης στην Πλατεία του Γυαλί Τζαμί

Thumbnail 013g3650.mov .still001.jpg

Να γίνει η ανακύκλωση στάση ζωής, φιλοδοξεί η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Χανίων που σε συνεργασία με το δήμο εντείνει τις ενημερωτικές και βιωματικές δράσεις της με πρώτους αποδέκτες τα παιδιά

Μαθητές από δημοτικά σχολεία της πόλης επισκέφθηκαν σταδιακά σήμερα το λούνα Παρκ ανακύκλωσης που στήθηκε στην Πλατεία του Γυαλί Τζαμί όπου ψυχαγωγήθηκαν και παράλληλα ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές της ανακύκλωσης. Η περιβαλλοντική δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης αποβλήτων.

«Βιωματικά τα παιδιά προσπαθούν να καταλάβουν ,να εμπεδώσουν τι είναι η ανακύκλωση και πως μπορούν να την κάνουν. Πιστεύουμε ότι μέσα από το παιχνίδι αυτό μπορεί να περάσει πιο εύκολα. Προγραμματίζουμε και άλλες δράσεις» τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του δήμου Χανίων κ. Μιχάλης Τσουπάκης. 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ κ. Κώστας Πατεράκης, επανέλαβε ότι «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από την ανακύκλωση πρέπει να κάνουμε ενέργειες μείωσης και ελαχιστοποίησης των αποβλήτων καθώς και επαναχρησιμοποίησης. Πρόκειται για μια προσπάθεια δυναμική και θα πρέπει να φτάσουμε στο επίπεδο δημιουργίας ασυνείδητα ενεργών πολιτών». 

Τα Χανιά ήταν το 2005 η τρίτη πόλη της Ελλάδας που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και σήμερα έχει πετύχει σημαντικό ποσοστό μείωσης των αποβλήτων που καταλήγουν στην υγειονομική ταφή. Κατά την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης πριν από δεκαοκτώ χρόνια, 500 τόνοι απορριμμάτων οδηγούνταν στην ανακύκλωση και σήμερα έχουν φτάσει τους 17.000 τόνους. «Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε. Γενικά, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας κι εμείς που εξυπηρετούμε σαν φορείς το δημόσιο συμφέρον στο κομμάτι της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης που για μας είναι σημαντικό και θα πρέπει να επαναλαμβάνεται» τόνισε ο κ. Πατεράκης.

Η ΔΕΔΙΣΑ ωστόσο, συνεχίζει να κλιμακώνει τις προσπάθειές της, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους νέους, ώστε να αποκομίσουν γνώσεις και να αναπτύξουν ένα σύστημα αξιών υπευθυνότητας και σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον που θα διασφαλίσει την ποιότητα της ζωής τους και τη βιωσιμότητα του πλανήτη για τις επόμενες γενιές.

Λούνα παρκ ανακύκλωσης στα Χανιά
Λούνα παρκ ανακύκλωσης στα Χανιά
Λούνα παρκ ανακύκλωσης στα Χανιά
Λούνα παρκ ανακύκλωσης στα Χανιά
Λούνα παρκ ανακύκλωσης στα Χανιά
Λούνα παρκ ανακύκλωσης στα Χανιά
Λούνα παρκ ανακύκλωσης στα Χανιά

Related posts

Χανιά: Η φρεγάτα Κανάρης στο λιμάνι της Σούδας

Δίκτυο Ενημέρωσης

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό αγνοουμένων χειριστών κανό στη χώρα Σφακίων

Δίκτυο Ενημέρωσης

Δεν φεύγουν καράβια απόψε από Χανιά και Ηράκλειο- Απαγορευτικό απόπλου λόγω ανέμων

Leave a Comment