chaniapress.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣΧΑΝΙΑ

Αναβολή στη δίκη για το θάνατο της 48χρονης μητέρας – Είχε τραυματιστεί από απορριμματοφόρο του Δήμου

48xronikathariotita.jpg

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 8/9 από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο)

Σε περίπου δύο μήνες από σήμερα θα εκδικαστεί τελικά –σε δεύτερο βαθμό- η υπόθεση θανάτου της 48χρονης Δημητρίας Σκουρογιαννάκη, η οποία είχε αφήσει την τελευταία της πνοή, μερικές εβδομάδες μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της, εν ώρα εργασίας, σε τροχαίο που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2016, κατά τη διάρκεια αποκομιδής σκουπιδιών από απορριμματοφόρο του δήμου Ηρακλείου.

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 8/9 από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο).

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε τελικά για τις 3 Νοεμβρίου μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των δύο κατηγορουμένων.

Οι κατηγορούμενοι

Πρόκειται για τον προϊστάμενο  του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. Ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενός του (ο οδηγός του επίμαχου απορριμματοφόρου) είχαν δικαστεί και καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Οι κατηγορίες

Ο οδηγός και ο προϊστάμενος του Τμήματος δικάζονταν για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια. Εξάλλου, ο οδηγός κατηγορείτο επιπρόσθετα για παράβαση υποχρέωσης γνωστοποίησης ατυχήματος στις Αρχές.

Οι ποινές

Ο οδηγός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για την ανθρωποκτονία και σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για την έτερη πράξη που του είχε αποδοθεί. Η συνολική ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, ήταν 4 ετών και 6 μηνών.

Ο συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για την ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αποφάσισε, πάντως, η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για τους δύο άνδρες. Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με τον οδηγό του απορριμματοφόρου, αποφασίστηκε η αφαίρεση της άδειας οδήγησής του για έναν χρόνο. 

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ξεκίνησε στις 13 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 26 Μαΐου. 

Το χρονικό

Ήταν 20 Ιουνίου του 2016, όταν κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων, ο οδηγός του οχήματος του δήμου είχε κάνει οπισθοπορεία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα η άτυχη Δημητρία, η οποία δεν είχε προλάβει να ανέβει πάνω στο όχημα.

Για αρκετές εβδομάδες, η 48χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών έδωσε «μάχη» νοσηλευόμενη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, πριν τελικά “φύγει” από τη ζωή μετά από σηπτικό σοκ που υπέστη.

Related posts

Mαλανδράκης: Πρόταση λειτουργίας των ΕΛΤΑ εντός των κτιριακών υποδομών του Δήμου

Δίκτυο Ενημέρωσης

Σύσκεψη για τα οξυμένα προβλήματα της ψυχιατρικής κλινικής στο Νοσοκομείο Χανίων

Δίκτυο Ενημέρωσης

Ιστορική συνεργασία ΑΟ ΡΕΑ και ΑΟ Χανιά

Δίκτυο Ενημέρωσης

Leave a Comment