chaniapress.gr
ΧΑΝΙΑ

Χανιά: Συνελήφθησαν δύο νεαροί άνδρες ως διακινητές των μεταναστών που εντοπίστηκαν στη Γαύδο

Metanastes1.jpg (1)

Πρόκειται για δύο νεαρούς άνδρες ηλικίας 25 και 24 ετών

Στη Χώρα Σφακίων μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου, με το πλοίο «Σαμαριά» της Α.Ν.Ε.ΝΔΥ.Κ., οι τριάντα πέντε μετανάστες που το βράδυ της Πέμπτης αποβιβάστηκαν στην ακριτική Γαύδο. Από εκεί με λεωφορείο της Ελληνικής Αστυνομίας έφτασαν στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Χανίων στον Καλαθά όπου θα φιλοξενηθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Πρόκειται για άνδρες από τη Συρία και το Πακιστάν, ηλικίας από 30 -35 ετών. Στη Γαύδο έφτασαν στοιβαγμένοι σε ένα πλωτό, μήκους μόλις λίγων μέτρων και αρχικά βγήκαν στην παραλία Τρυπητή. Οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους και μόνο ένας χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων για προληπτικούς λόγους.

Από το λιμενικό εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο άνδρες που φέρονται ως διακινητές των μεταναστών. Στην ανακοίνωση του λιμενικού αναφέρονται τα εξής:

Σε συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό 35 ατόμων στη Γαύδο, την 20.10.2023, γνωρίζεται ότι, συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες, δύο (02) εκ των τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών, ηλικίας 25 και 24 ετών, για παράβαση του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη Είσοδο στη χώρα¨, του Ν. 4251/2014 ¨Διευκόλυνση¨ και του άρθρου 306 Π.Κ. ¨Έκθεση¨.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Related posts

Χανιά | Επισκέψεις – συναντήσεις Κατερίνας Μανιμανάκη

Δίκτυο Ενημέρωσης

ΒΟΑΚ: Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προσωρινός ανάδοχος για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο

Δίκτυο Ενημέρωσης

Κλειστά τα ΚΕΠ του Δήμου Χανίων Σήμερα & 30/12/2023

Δίκτυο Ενημέρωσης

Leave a Comment