chaniapress.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΧΑΝΙΑ

Νέα φουρνιά μεταναστών στη Γαύδο – 27 Πακιστανοί και Αιγύπτιοι θα μεταφερθούν στα Χανιά

Gavdos Migrants

Πρόκειται να μεταφερθούν στις παιδικές κατασκηνώσεις Καλαθά για ταυτοποίηση

Δεύτερη φουρνιά μεταναστών μέσα σε διάστημα δέκα ημερών αποβιβάστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου, στην ακριτική Γαύδο. Πρόκειται για συνολικά είκοσι επτά άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά στις εγκαταστάσεις των Παιδικών κατασκηνώσεων του δήμου Χανίων στον Καλαθά.

Οι λιμενικές αρχές είχαν ενημερωθεί για σκάφος που κινείται στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στην περιοχή έκανε περιπολίες το πλωτό του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης. Στις τρεις τα ξημερώματα συνολικά είκοσι έξι μετανάστες, από τους οποίους είκοσι Αιγύπτιοι και έξι Πακιστανοί, βγήκαν στην ακτή στη θέση Τρυπητή, με ένα μικρό βαρκάκι. Πρόκειται για άνδρες νεαρής ηλικίας ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και τέσσερις έφηβοι.

Άμεσα κινητοποιήθηκε ο αστυνομικός υπάλληλος του ακριτικού νησιού και ντόπιοι και προσέγγισαν το σημείο ενώ αρόδο βρισκόταν το πλωτό του λιμενικού. Γύρω στις έξι το πρωί οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο σκάφος του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης το οποίο τους μετέφερε στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων.

Related posts

Παραβάσεις στις παραλίες: Επιπλέον 1.225 έλεγχοι στην Ελλάδα και 123 στην Κρήτη – Έντεκα συλλήψεις στη Νάξο

Δίκτυο Ενημέρωσης

Αναβολή στην δίκη για την δολοφονία της Σούζαν Ιτον

Δίκτυο Ενημέρωσης

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Δίκτυο Ενημέρωσης

Leave a Comment