chaniapress.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΧΑΝΙΑ

Τα Χανιά γιόρτασαν την πολιούχο τους – Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου

αρχείο λήψης (92)

Την πολιούχο της πόλης, την Παναγία γιορτάζουν σήμερα 21 Νοεμβρίου τα Χανιά, όπου τιμώνται από την Εκκλησία τα Εισόδια της Θεοτόκου, που ταυτόχρονα είναι η ημέρα των των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρωί έλαβε χώρα η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στα Χανιά, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κκ. Δαμασκηνού.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε από το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, για να τιμήσει την Υπεραγία Θεοτόκο.

Το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι βουλευτές Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιάννακης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής και ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης,

Στη συνέχεια ακολούθησε η δοξολογία των Ενόπλων Δυνάμεων και κατόπιν η Λιτάνευση της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας. Η διαδρομή ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στις οδούς Χάληδων – Πλατεία 1866 – Κυδωνίας – Ν. Πλαστήρα – Πλατεία Ἀγοράς – Πλατεία Μαρκοπούλου – Τσουδερών – Ποτιέ – Καραολή Δημητρίου – Χάληδων για να καταλήξει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης της εικόνας, πραγματοποιήθηκε στάση στο Δημαρχείο Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκε η ακολουθία της Αρτοκλασίας.

Αργότερα, τελέστηκε επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Πόλης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Related posts

Π. Πετράκης στο Πρώτο: Πέντε τα σημαντικά οικονομικά γεγονότα της χρονιάς

Δίκτυο Ενημέρωσης

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στα Χανιά με εκλεκτή παρέα! Επισκέφθηκε το περίφημο «Μοναστήρι του Καρόλου» – Ο κοσμοπολίτης κομμωτής που χτένιζε την Κάλλας, τη Λόρεν, την Μπαρντό (φωτό – βίντεο)

Δίκτυο Ενημέρωσης

Πυροβολισμοί στον Κολωνό: «Ο αστυνομικός τού έλεγε να σταματήσει» – Όλα όσα περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας

admin

Leave a Comment