chaniapress.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΧΑΝΙΑ

Χανιά: Θλίψη για τον θάνατο του καθηγητή Ευάγγελου Γρηγορούδη

Gr

Θλίψη προκάλεσε στην ακαδημαική κοινότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης και των άλλων ακαδημαικών ιδρυμάτων του νησιού, το γεγονός του θανάτου του κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, καθηγητή Ευάγγελου Γρηγορούδη, σε ηλικία 56 χρόνων.


Ο Γρηγορούδης είχε μεταβεί από τα Χανιά στο Ηράκλειο καθώς επρόκειτο να συμμετάσχει στο συνέδριο «Ημέρες Καινοτομίας 2023 – Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής» που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή.


Πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 10 Νοεμβρίου 2023 ο Ευάγγελος Γρηγορούδης ήταν ομιλητής σε
τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή και Ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Ο Ευάγγελος Γρηγορούδης ήταν από το 2002 καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης σε θέματα διαχείρισης διαδικασιών ποιότητας. Είχε πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο Κρήτης απ’ όπου πήρε το διδακτορικό δίπλωμα το 1999. Είχε λάβει διακρίσεις από την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών, το World Automation Congress, την Academy of Business and Administrative Sciences, το Ίδρυμα Ιωάννου και Βασιλείας Καραγιάννη, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ι.Κ.Υ.
Είχε συνεργαστεί ως κριτής σε περισσότερα από 70 επιστημονικά περιοδικά και ήταν αναπληρωτής συντάκτης σε σειρά από επιστημονικά περιοδικά.


Είχε επιμεληθεί ή συγγράψει περισσότερα από 15 βιβλία για τη μέτρηση της ποιότητας των υπηρεσιών, την ανάπτυξη, λειτουργία και στρατηγική των επιχειρήσεων, καθώς και περισσότερα από 170 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και πρακτικά συνεδρίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλάμβαναν διαδικασίες μέτρησης ποιότητας υπηρεσιών, ικανοποίηση πελατών και εργαζομένων, αξιολόγηση επιδόσεων, επιχειρηματική αριστεία, επιχειρησιακή έρευνα (μέθοδοι και τεχνικές αξιολόγησης), πολυκριτήρια ανάλυση αποφάσεων, ανάλυση δεδομένων (μέθοδοι ανάλυσης ποιοτικών δεδομένων), και marketing (έρευνες αγοράς και ικανοποίησης πελατών).ων (μέθοδοι ανάλυσης ποιοτικών δεδομένων), και marketing (έρευνες αγοράς και ικανοποίησης πελατών).


Σε συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του Ευάγγελου Γρηγορούδη ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, τονίζει ότι η συνεισφορά του εκλιπόντος στην επιστημονική κοινότητα είναι αναμφισβήτητη και το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο.

Related posts

Σε κινούμενη άμμο ο ΣΥΡΙΖΑ – Καραμέρος: «Ήρθε η ώρα να ξεριζώσουμε το ζιζάνιο της διχόνοιας»

Δίκτυο Ενημέρωσης

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Ακρωτήρι: Το Σάββατο 16/03 στο Πυθάρι και την Καθαρά Δευτέρα στον Σταυρό

Δίκτυο Ενημέρωσης

Εντοπισμός και διάσωση 42 ατόμων 13,7 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Γαύδου

Leave a Comment