chaniapress.gr
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΧΑΝΙΑ

Εντοπισμός και διάσωση 71 ατόμων και σύλληψη των 2 διακινητών τους στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Γαύδου

Limeniko 3

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό διάσωσης αλλοδαπών επιβαινόντων σε σιδερένια λέμβο μήκους περίπου 15 μέτρων, από το Δ/Ξ πλοίο ¨YIANNIS P¨ σημαίας Νήσοι Μάρσαλ.

Ειδικότερα, το ¨YIANNIS P¨ εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 38 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Γαύδου σιδερένια λέμβο, από την οποία περισυνέλεξε συνολικά εβδομήντα τρία άτομα (67 άνδρες και 6 ανήλικοι). Ακολούθως κατέπλευσε στον όρμο Καλών Λιμένων, όπου αποβίβασε τους εν λόγω αλλοδαπούς. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Ηρακλείου, συνοδεία στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ΤΑΕ Μεσσαράς καθώς και με τη συνδρομή του Δήμου Φαιστού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί εκ των ανωτέρω, ηλικίας 17 και 33 ετών, ως διακινητές των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 ¨Διευκόλυνση¨ σε συνδυασμό με τα άρθρα 306 ¨Έκθεση¨, 45 ¨Συναυτουργία¨ και 187 παρ. 2 ¨Σύσταση συμμορίας¨ του Π.Κ.. Oι διακινούμενοι κατέβαλαν για τη μεταφορά τους χρηματικά ποσά 3.200-5.000 δολάρια.

         Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Related posts

Συνεχίζονται οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας

Δίκτυο Ενημέρωσης

Xανιά: Συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Κολυμπάρι

admin

Χανιά: Επιστολή επαγγελματοβιοτεχνών στον πρωθυπουργό για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Δίκτυο Ενημέρωσης

Leave a Comment