chaniapress.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΧΑΝΙΑ

Ο Δήμος Κισσάμου για τη σωστή διαχείριση του νερού

Nero1

Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, παρατηρείται χαμηλή στάθμη των πηγών καθώς και των γεωτρήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή έλλειψη νερού. Ο Δήμος Κισσάμου εκφράζοντας ευθέως την αγωνία του, «χτυπάει καμπανάκι» προς τους καταναλωτές ξεκαθαρίζοντας ότι είναι επιβεβλημένη η ορθολογική χρήση του νερού ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα λειψυδρίας.

Δεδομένου ότι είναι ανάγκη να ανταποκριθούμε στην ομαλή υδροδότηση όλου του Δήμου, θα πρέπει όλοι να μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση νερού που χρησιμοποιούμε για οικιακή χρήση.

Σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης του Δήμου, το νερό προορίζεται πρωτίστως για ύδρευση και ως εκ τούτου η άσκοπη σπατάλη του θα επιφέρει κυρώσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τον παραπάνω κανονισμό.

Όσο αφορά στην άρδευση, καλούμε τους δημότες να αναβάλουν ή έστω να μειώσουν στο ελάχιστο την άρδευση των ελιών μέχρι τουλάχιστον τις 15 Αυγούστου οπότε και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Είναι επιβεβλημένο να κατανοήσουμε όλοι μας ότι η διαχείριση του νερού, του κατά κοινή ομολογία πολυτιμότερου αγαθού, αποτελεί συλλογική προσπάθεια τόσο των δημοτικών υπηρεσιών ύδρευσης όσο και των ίδιων των καταναλωτών.

Related posts

Τραγωδία στα Χανιά – Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες στο ανεμόπτερο που έπεσε στο Μάλεμε

Δίκτυο Ενημέρωσης

Στο Δημαρχείο Χανίων, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κων/νος Κυρανάκης – Σύσκεψη για το Κτηματολόγιο

Xανιά: Συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Κολυμπάρι

admin

Leave a Comment