chaniapress.gr
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Eκτός σχολικών αιθουσών πολλοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί – Η αγωνία για τις τοποθετήσεις και η δύσκολη διαδικασία της μετακίνησης (vid)

Sxoleio 0.jpg

Αβεβαιότητα για το μέλλον με την ελπίδα να διδάξουν στα σχολεία – Κάθε χρόνο και ένα διαφορετικό νοικοκυριό για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Κατά 2,5 χιλιάδες λιγότεροι είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, των οποίων τα ονόματα αναρτήθηκαν στους πίνακες με τις τοποθετήσεις της πρώτης φάσης. Κι αν κάποιοι πίστευαν ότι με την ανακοίνωσή των ονομάτων ολοκληρώθηκε η αγωνία, αυτή μάλλον κορυφώνεται, υπό το βάρος της αναζήτησης νέας στέγης ή και του χωρισμού των οικογενειών των αναπληρωτών

Κι αν κάποιοι περίμεναν πώς και πως την ανάρτηση των πινάκων για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στα σχολεία, η ανακοίνωση των ονομάτων έφερε ακόμη μεγαλύτερη αγωνία, καθώς χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα αναζητήσουν νέα στέγη ακόμη και στην άλλη άκρη της χώρας.

Δύο νέοι άνθρωποι, ζευγάρι αναπληρωτών από τις Σέρρες και την Αλεξανδρούπολη ζουν τα τελευταία τρία χρόνια στο Ηράκλειο και μέχρι να αποκτήσουν όπως λένε τα μόρια για να επιστρέψουν στον τόπο τους, δεν μπορούν να ρισκάρουν να βρεθούν και πάλι στην αναζήτηση νέας ζωής, γνωρίζοντας ότι αν δεν είχαν την δυνατότητα να ζουν μαζί, δύσκολα θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε διαφορετικές πόλεις μόνοι τους, λόγω του αυξημένου κόστους όχι μόνο ζωής αλλά και στέγης.

Μια άλλη αναπληρώτρια από το Ηράκλειο που τοποθετήθηκε πέρσι πρώτη χρονιά σε σχολείο της Αθήνας, δεν είδε το όνομά της στον πίνακα των τοποθετήσεων. Το ενοίκιο όμως όπως λέει στο σπίτι στην Αθήνα εξακολουθεί να τρέχει, καθώς δεν μπορούσε να ρισκάρει να το αφήσει για να αναζητήσει νέο. Μέχρι τη δεύτερη φάση των τοποθετήσεων λέει, θα έχει την αγωνία αν τελικά θα έχει εργασία φέτος ή όχι.

Στα σχολεία της χώρας φέτος τοποθετήθηκαν συνολικά 2,5 χιλιάδες λιγότεροι εκπαιδευτικοί, ενώ για τα 1.200 κενά του Ηρακλείου τοποθετήθηκαν 900 στην πρώτη φάση που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών έχει καλυφθεί και τα όποια κενά υπάρξουν θα αφορούν κυρίως ειδικότητες και παράλληλη στήριξη. 

Related posts

Χανιά | Τραγωδία στο πανηγύρι του Μιχαήλ Αρχαγγέλου: Τον πάτησε αυτοκίνητο έξω από την εκκλησία και τον σκότωσε

Δίκτυο Ενημέρωσης

Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης

Δίκτυο Ενημέρωσης

Χανιά: Άγνωστοι βανδάλισαν το χριστουγεννιάτικο στολισμό στην Χαλέπα

Δίκτυο Ενημέρωσης

Leave a Comment