chaniapress.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χανιά: Νέο κτίριο για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ

Amea Ch 768x431 1

Σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο στεγάζονται πλέον οι υπηρεσίες του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ (ΚΗΦΑΑΜΕΑ) στα Χανιά. Χάρις τη συμπαράσταση της Χανιώτικης κοινωνίας, της Μονής Χρυσοπηγής που δώρισε το οικόπεδο και τις άοκνες προσπάθειες του ΔΣ του Ιδρύματος το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ απέκτησε το δικό του σπίτι.

Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου, έγιναν χθες παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων , της διοίκησης, των εργαζομένων, ωφελούμενων και των οικογενειών τους.

Χανιά: Νέο κτίριο για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ
Πρόκειται για μια σύγχρονη μονάδα , όπου σε καθημερινή βάση, δεκάδες ξεχωριστά παιδιά, κάθε ηλικίας, λαμβάνουν εξειδικευμένες υπηρεσίες από κοινωνική λειτουργό, φυσιοθεραπευτή, εργοθεραπεύτριες, λογοθεραπεύτρια, ειδικές παιδαγωγούς, νοσηλεύτριες, αλλά και εθελοντές εξωτερικούς συνεργάτες (ψυχολόγο, γιατρό γενικής ιατρικής και νευρολόγο).

Το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ , εδώ και 28 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, φιλοξενεί παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση – σπαστική τετραπληγία και βαριά νοητική υστέρηση, (πολυανάπηρα παιδιά, τα οποία δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε καμία άλλη δομή στο νομό) με επίκεντρο το παιδί.

Χανιά: Νέο κτίριο για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ
Το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ είναι ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δεν επιχορηγείται από το ελληνικό δημόσιο, αλλά έχει σταθερή χρηματοδότηση από τα ασφαλιστικά ταμεία των παιδιών, όσων αφορά τα μηνιαία λειτουργικά έξοδα στο σύνολο τους.

Αυτή τη περίοδο στο ΚΗΦΑΑΜΕΑ φιλοξενούνται 20 παιδιά και λειτουργεί καθημερινά από τις 07:30 έως τις 19:30 και τα Σάββατα από τις 08:30 έως τις 16:30.

Χανιά: Νέο κτίριο για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ
Ρεπορτάζ: Παντελής Χουλάκης – Σοφία Θεοδωράκη

Related posts

Χανιά-Ρέθυμνο: Στις κάλπες οι οικονομολόγοι στη Δυτική Κρήτη – Πέντε παρατάξεις υποψήφιες για τη νέα διοίκηση

Δίκτυο Ενημέρωσης

Διευρύνεται το δίκτυο ανακύκλωσης στον Δήμο Χανίων με την τοποθέτηση νέων συστοιχιών κάδων σε διάφορα σημεία της πόλης

Δίκτυο Ενημέρωσης

Μύθοι και αλήθειες για τους λαγοκέφαλους – Σκορπούν τον τρόμο στην Κρήτη προκαλώντας μέχρι και ακρωτηριασμούς

Δίκτυο Ενημέρωσης

Leave a Comment