chaniapress.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΧΑΝΙΑ

Χανιά-Ρέθυμνο: Στις κάλπες οι οικονομολόγοι στη Δυτική Κρήτη – Πέντε παρατάξεις υποψήφιες για τη νέα διοίκηση

Kalpi.jpg

Με κυρίαρχο αίτημα των παρατάξεων την κατάργηση του φορολογικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, προσήλθαν σήμερα στις κάλπες περισσότεροι από 1.000 οικονομολόγοι στα Χανιά και το Ρέθυμνο – 5 παρατάξεις κατήλθαν ως υποψήφιες για τη νέα διοίκηση

Με τις αλλαγές στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών του κλάδου της οικονομίας να βρίσκονται στο επίκεντρο, διεξάγονται σήμερα οι εκλογές στα παραρτήματα Χανίων και Ρεθύμνου του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος.
Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο του παραρτήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης, Παντελή Πετσετάκη, «οι νέες διοικήσεις θα πρέπει να διαχειριστούν το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε προχθές και το οποίο επιβάλλει τα my data και στα έσοδα και στα έξοδα, επιβάλλει μεγάλα πρόστιμα στους ελεύθερους επαγγελματίες που δε θα μπορούν να συμμορφωθούν, άρα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος φόρτος για τα λογιστικά γραφεία. Οι λογιστές πραγματικά δουλεύουν εξαντλητικά και θα πρέπει να αναγνωριστεί ο σημαντικός ρόλος τους για τη δημόσια διοίκηση».
Χίλιοι είκοσι δύο οικονομολόγοι στα Χανιά και το Ρέθυμνο κλήθηκαν να εκλέξουν νέες διοικήσεις στο τοπικό παράρτημα και στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης “Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων-Συνεργαζόμενοι” Γιώργο Φραγκιαδάκη, αναγκαία είναι η απλοποίηση των διαδικασιών ώστε να γίνει η ζωή ιδιαίτερα των λογιστών και των φοροτεχνικών πιο ανθρώπινη.
Την άποψη ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει χάσει τον ρόλο του και έχει απομακρυνθεί από τις αρχές τις οποίες υπηρετούσε στο παρελθόν εξέφρασε ο κ. Μανόλης Νταγκουνάκης, εκπρόσωπος της “Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων”.

Τη διοίκηση του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου  διεκδικούν πέντε παρατάξεις:

• Aνεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας.

• Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων Χανίων και Ρεθύμνου.

• Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων.

• “Όραμα” κίνηση οικονομολόγων Δυτικής Κρήτης.

• Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων- Συνεργαζόμενοι.

Πήγη:neakriti.gr

Related posts

Πέθανε ο πρώην Νομάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Παπαβασιλείου

Δίκτυο Ενημέρωσης

Στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο οι συνταξιούχοι

Δίκτυο Ενημέρωσης

Χανιά: Χειροπέδες σε 36χρονου που κινούνταν με αυτοκίνητο γεμάτο όπλα -Τι βρέθηκε στην κατοχή του

Δίκτυο Ενημέρωσης

Leave a Comment