chaniapress.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρέμβαση Πολάκη στη Βουλή για το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ σε Κάντανο και Μουρνιές

Polakis.jpg

Ο Π. Πολάκης ζήτησε ευθέως την παρέμβαση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Κυρανάκη προκειμένου να ανοίξουν τα καταστήματα σε Κάντανο και Μουρνιές

Για απαράδεκτη απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ σε Κάντανο και Μουρνιές κάνει λόγο σε επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Χανίων Π. Πολάκης.

Ο Π. Πολάκης ζήτησε ευθέως την παρέμβαση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κων/νου Κυρανάκη προκειμένου να ανοίξουν τα καταστήματα σε Κάντανο και Μουρνιές, τα οποία «έκλεισαν με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Σκλήκα, ο οποίος αντικατέστησε τον κ. Κωνσταντόπουλο μετά τις αποκαλύψεις για τις σκανδαλώδεις αναθέσεις των ΕΛΤΑ στον βουλευτή της ΝΔ κ. Πάτση», όπως υποστήριξε με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή.

Όπως εξήγησε ο Π. Πολάκης, η Κάντανος είναι μια ιστορική περιοχή, ορεινή και δυσπρόσιτη, στην οποία τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει μια σειρά από υποδομές. Το ταχυδρομικό της κατάστημα εξυπηρετούσε 18 συνοικισμούς της Καντάνου, 32 συνοικισμούς στο Κακοδίκι, 18 συνοικισμούς στα Πλεμενιανά και καμιά δεκαριά άλλους συνοικισμούς, οι οποίοι κυρίως κατοικούνται από ηλικιωμένους ανθρώπους με δυσκολία στη μετακίνηση και για τους οποίους το κατάστημα ήταν ζωτικής σημασίας.

Το άλλο κατάστημα που έκλεισε, αυτό των Μουρνιών, βρίσκεται δίπλα στο Νοσοκομείο Χανίων και λόγω του προβλήματος στάθμευσης που υπάρχει στην πόλη, μεγάλος αριθμός πολιτών επέλεγε να εξυπηρετηθεί από αυτό.

Πώς φτάσαμε, όμως, να είναι ελλειμματικά τα ΕΛΤΑ και να “αναγκάζονται” να κλείσουν καταστήματα;», τόνισε ο βουλευτής, εξηγώντας:

Τρεις είναι οι πιο τρανταχτές περιπτώσεις:

Πάτσης: Τότε που κάποιοι εργαζόμενοι ζούσαν λόγω κόβιντ με το επίδομα των 534 ευρώ, τα ΕΛΤΑ έδιναν 1.019.222 ευρώ στον τότε βουλευτή της ΝΔ κ. Πάτση για νομικές υπηρεσίες.

Πιτσίκα: Η εταιρεία της κ. Πιτσίκα, επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ έχει λάβει από τα ΕΛΤΑ, με απευθείας ανάθεση, 287.000 ευρώ για να βοηθήσει τη Διοίκηση να επιλέξει 56 ως 70 συμβούλους, εξωτερικούς συνεργάτες. Δεν μπορούμε δηλαδή να καλύψουμε τα έξοδα του καταστήματος της Καντάνου που είναι 15.000 € το χρόνο, αλλά μπορούμε να δώσουμε 287.000 € στην κ. Πιτσίκα να μας επιλέξει τους συμβούλους που θα παίρνουν 7.000€ το μήνα.

ΟΝΕΧ: Τα ΕΛΤΑ δίνουν 50 εκ € το χρόνο στην ONEX του κ. Ξενοκώστα, από τα οποία 25 εκατ. € πηγαίνουν στη τσέπη του και με τα άλλα 25 εκατ. € βρίσκει υπεργολάβους και διορίζει με μηνιαίες ανανεούμενες συμβάσεις προσωπικού, ικανοποιώντας και πολιτικά ρουσφέτια, σε όλη την επικράτεια κάνοντας το μεσάζοντα. Σήμερα δηλαδή τα ΕΛΤΑ, αντί να προχωρήσουν στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, λειτουργούν σε μεγάλο ποσοστό με τους “νοικιασμένους” υπαλλήλους από την ONEX».

Ο κ. Κυρανάκης στην απάντηση του ισχυρίστηκε ότι δεν έχει αρμοδιότητα για οποιαδήποτε διοικητική, οικονομική και επιχειρηματική απόφαση των ΕΛΤΑ γιατί το 2018, με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι μετοχές των ΕΛΤΑ πέρασαν στο Υπερταμείο.

Related posts

Το «Χανιώτικο Καρναβάλι 2024 στη Σούδα» έρχεται στις 10 Μαρτίου γεμάτο χρώματα, εκπλήξεις και διασκέδαση – Τελετή Έναρξης: Σάββατο 2 Μαρτίου

Δίκτυο Ενημέρωσης

Στο Δημαρχείο Χανίων, ο Πρέσβης της Δανίας στην Ελλάδα και την Κύπρο, Per Fabricius Andersen

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα «θύελλα» λίγους μήνες μετά τη διάσπαση με αφορμή το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη

Δίκτυο Ενημέρωσης

Leave a Comment